Jaarproject 6 Ruwbouw

Onze leerlingen van 6 ruwbouw starten enkele weken geleden met hun jaarproject. Vertrekkend vanuit een ruw voorontwerp werken ze dit project uit tot twee miniwoningen verbonden met een overdekte binnenkoer.



In dit project worden tal van bouwknopen onderzocht en uitgevoerd, onder andere de aansluiting met het plat dak, een overdekt portaal, het opvangen van een overkraging, aansluiten van de fundering, .... enz.


De werken starten met het correct uitzetten van het gebouw. Omdat het twee woningen betreft die samengevoegd worden,  is een goede communicatie tussen de twee teams uiteraard cruciaal.
















Om het bouwproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen worden enkele balken prefab gemaakt. Om een overzicht te hebben of we al dan niet op schema zitten, en wie welke taken op zich zal nemen werd er een planning opgemaakt.







Net zoals op een echte werf wordt er elke week een werfverslag opgemaakt. Hierin wordt de status van het project genoteerd samen met eventuele opmerkingen. Opmerkingen noemen we hier graag het delen van ervaring ...


Reacties