Geïntegreerde proef 6 bouwtechnieken

Vandaag was het D-day voor de leerlingen van 6 bouwtechnieken, of beter gezegd G(ip)-day. Zij stelden immers hun GIP, de geïntegreerde proef, voor aan een interne en externe jury.

De basis van het eindwerk wordt gevormd door alternerende stages die de leerlingen gedurende het schooljaar uitvoeren bij een bouwbedrijf. Tijdens die stagedagen ligt de nadruk op de vragen "waarom doet men dit"; "hoe doet men dit"; "en met welk materiaal doet men dit". Dit is het uitgangspunt voor het verder uitwerken van een bouwdossier.

Het bouw-dossier bevat onder andere:

  • werfinrichtingsplan met bespreking;
  • een eigengemaakt 3D-model van de bouwknopen die de leerlingen op de werf mee hielpen uitvoeren;
  • 2D-uitvoeringsplannen van de uitgevoerde bouwknopen;
  • een stappenplan voor het uitvoeren van die bouwknopen;
  • een materiaalbespreking van het materiaal dat nodig is om de bouwknopen te realiseren. Niet elk materiaal is immers gepast voor elke toepassing;
  • meetstaten
  • ....





Aan de GIP wordt er bijna een heel schooljaar gewerkt. Gezien de huidige coronacrisis was dit zeker geen sinecure! Dankzij hun doorzettingsvermogen, en het creatief kunnen omgaan met een niet-standaard situatie brachten de leerlingen vandaag presentaties die gezien mochten worden!

Laat doorzettingsvermogen en het kunnen omgaan met niet-standaard situaties nu net twee skills zijn die men nodig heeft om het te maken in de bouwwereld....  Aan deze twee vaardigheden wordt dan ook de nodige aandacht geschonken tijdens de opleiding bouwtechnieken en bij uitbreiding aan al onze bouwopleidingen.


Graag bedanken we volgende bedrijven voor het aanbieden en het begeleiden van onze leerlingen:
   👉 Vandebos bouwonderneming
   👉 Schoofsbouw
   👉  Bouwbedrijf bloemen Jos


Ook een welgemeende dank u voor onze externe juryleden:

    👉 Patrick Mantels: oud-leerkracht bouwtechnieken
    👉 Krijn Henrotte: Vandebos bouwonderneming
    👉  Ismael Gielen: leerkracht bachelor bouw PXL, zaakvoerder r2livin architectenbureau

Reacties