Geïntegreerde proef 6de jaar ruwbouw

Ondertussen zitten we al ruim twee weken ver in de opschorting van de lessen omwille van het coronavirus. Helaas kan door de huidige maatregelen de stage van de leerlingen ook niet doorgaan, maar safety first!

De leerlingen krijgen ondertussen taken en kijken op die manier al eens terug op de voorbije periode, wat deden we goed? Wat kan er beter? Ook dat is uiteraard leren.

We blikken ook eens terug op het reeds geleverde werk aan de geïntegreerde proef van onze leerlingen van het zesde jaar ruwbouw.


Om een mooi resultaat te verkrijgen mag de bovenkant van de segmentboog NIET in de lintvoeg uitkomen. Om een mooie segmentboog te verkrijgen moet de steen boven de segmentboog ingeslepen worden. Op die manier ontstaat er mooie, vloeiende voeg boven de segmentboog.
Bovendien moet er ook met de geboorte van de boog rekening gehouden worden, de bovenkant van de eerste steen van de segmentboog moet namelijk gelijk lopen met een voeg van het gevelmetselwerk. Best wat reken- en tekenwerk om dit alles netjes te verwezenlijken! De leerlingen maken de berekeningen in de theorielessen, tekenen de boog in 3D in de tekenlessen en komen op die manier goed voorbereid naar de praktijklessen.



Geveldragers

Dankzij de firma scaldex kunnen onze leerlingen kennis maken met het nieuwste model van geveldragers. Bedankt SCALDEX!

De Sumo® is de nieuwste generatie geveldragers van scaldex voor de opvang van uw gevelmetselwerk. Deze worden vooral gebruikt bij grotere raamopeningen, aan overkragingen, hoekramen, als startprofiel of ten behoeve van dilatatievoegen in het gebouw. Het ontwerp van de Sumo® heeft een efficiënter en economischer materiaalgebruik dan de klassieke BFS geveldrager wat leidt tot lichtere ontwerpen. De Sumo® werd speciaal ontwikkeld voor de steeds toenemende spouwbreedte en voor toepassing bij zwaardere belastingen. Na talrijke testen uitgevoerd door genotificeerde instantie nr. 0960 SKG-IKOB werd voor deze Sumo® ook de CE-markering toegekend.










Reacties